Return to site

Spørsmål 'n' Svar

Ting du kanskje lurte på.

Tråkk 'n' Roll ønsker å gjøre Hallingdal til terrengsyklistenes drømmedestinasjon. Derfor trenger vi dine synspunkt, så vi vet hva vi bør prioritere i fremtiden. Hva er bra? Hva kunne blitt bedre? Hvor er det uutnyttet potensial? MTB Agent er ditt talerør. Bruk anledningen i sommer, og skap fremtidens terrengsykkeldestinasjon. Her er spørsmål du kanskje kan kan lure på, når du skal bruke MTB Agent. Fant du ikke svar, kan du kontakte oss på info@mountainbiking.no.
1# Hvordan kommer jeg i gang?
Last ned MTB Agent appen på din iOS-enhet!
ALLE synspunkt teller. Vi trenger synspunkt enten du sykler grus eller sti, opp eller ned, og du er i eller ute av form. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen. Den er selvfølgelig gratis.
Når du åpner appen første gang, blir du bedt om å opprette en brukerkonto. Nå kan du følge og redigere i din feedback på mtbagent.com. Du er klar til å sette i gang!
Problemer? Send oss en epost.
2# Når skal jeg bruke MTB Agent?
Når du sykler i Hallingdal! Ha alltid med MTB Agent og rapporter dine inntrykk – enten det snakk om stier, transport, overnatting eller events.
En vellykket sykkelferie dreier seg om mer enn gode stier: Tenkt som en turist: Er skiltingen bra? Er det enkelt å transportere sykkelen med taxi? Test det lokale turistkontoret eller hotellet: Hva vet de om terrengsykkelproduktet, og hvilke forhold tilbyr de terrengsyklistene? Er det et tilbud som mangler – f.eks. en sykkelkafé? Fortell oss hvor den burde ligget.
Hva med stiene og grusveiene? Skal du skryte av en lokal sti, så gjør det akkurat når du føler for det – på toppen, i bunn, eller der stien var aller morsomst. Ønsker du å kommentere noe mer konkret – f.eks. "Mye vann midt i stien" – da bør kommentaren legges inn akkurat der problemt er.
MTB Agent lar deg kommentere i 5 kategorier: stier, transport, overnatting, service og sykkelmiljø. Se forklaringen her, og bruk alle kategorier!
Skjermbilde fra MTB Agent:
3# Kan andre se mine kommentarer?
Ja, kommentarer publiseres etter 2-3 uker og vil være offentlig tilgjengelig.
MTB Agent er basert på åpenhet. Når du har lagt inn en kommentar går det typisk 2-3 uker før de publiseres i MTB Agent. Dette er for at du rekker å kvalitetssikre og justere dine kommentarer på mtbagent.com, og utviklerne kan sikre innholdet ikke har "upassende karakter". Husk på at det ikke er noen riktige eller gale synspunkt. Dette handler om din subjektive mening, så være ærlig.
4# Kan jeg bruke Android-telefon?
Nei, MTB Agent er utviklet for iOS-enheter.
MTB Agent understøtter på nåværende tidspunkt ikke Android-telefoner. Dette skyldes at verktøyet er helt nyutviklet. Hallingdal er første destinasjon utenfor Alpene som tar det i bruk. Men vi ønsker å hjelpe til at flest mulig kan bidra. Hvis du ikke har iPhone (fra iPhone 4 og nyere modeller) anbefaler vi følgende:
  • Let gjennom huset etter andre iOS-enheter. MTB Agent fungerer også på iPod Touch og iPad (inkl. iPad Mini). Barna kan helt sikkert trenge litt digital detox, så far eller mor får låne iPod'en med ut på tur.
  • Hør med venner og bekjente om de har en gammel iOS-enhet liggende. iPhone 6 er nylig lansert, og mange iPhone-brukere har oppgradert. I stedet for å ligge i skuffen kan den gamle telefonen sikre mye stimoro i Hallingdal.
  • Hvis ovenstående ikke bærer frukt, kan du kontakte ditt lokale turistkontor eller sende oss en melding her. Så skal vi prøve å hjelpe deg.
Bilde: MTB Agent fungerer på alle iOS-enheter. Både iPhone, iPod Touch og iPad.
5# Kartlegger MTB Agent sykkelruter?
Nei, det finnes det allerede fine løsninger for. Hensikten med MTB Agent er å samle terrengsyklistenes synspunkt.
MTB Agent er ikke utviklet for å "GPS-tracke" ruter. Alle input er forment som en POI-markering (point of interest) – dvs den er festet til ett punkt i kartet. Den punktbaserte tilnærmingen gjør det mulig for oss å se nøyaktige hvor det er problemområder, eller hvor ting var bra, og sammenligne observasjonene.
Bilde: Eksempel på bruk av MTB Agent i Sveits. Slik skal Hallingdal se ut når brukerne begynner å legge inn input.
6# Fungerer appen også offline?
Ja, appen kan brukes offline.
Hvis du bruker en enhet uten mobilt bredbånd, eller ønsker å spare på batteriet, så kan du sette appen i "offline-modus". Telefonens GPS vil da fortsatt være aktiv, og derfor kan du registrere kommentarer selv uten nettver. Når du kommer på nettverk igjen sendes lagrede kommentarer automatisk til serveren.
Appen vil i utgangspunktet ha et kartutsnitt tilgjengelig i offline-modus. Skulle du oppleve at du ikke ser hvor i kartet du befinner deg, betyr det ikke noe for dine kommentarer. Du kan trygt fortsette å legge inn kommentarer. 
Noe du ikke fant svar på over? Trykk på nødknappen.
Bilde: Jostein Nymoen / Visit Geilo
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK